dimarts, 9 de novembre del 2010

6.1


Ja que la visita del Papa és molt recent, i hem de comparar tres punts de vista de diaris de diferents països, aquest serà el nostre tema d'avui.
Primer de tot penjarem en tres entrades les "opinions" que haurien de ser informacions sense cap tipus d'interès marcat, però que acaben per ser més subjectives i expressives que res més.
Deixant aquest tema a part, en segon lloc el que farem és comentar en un quarta entrada les diferències més importants que hi hem trobat.
A Barcelona, quan va passar el papa per un sector, un grup de Gays es van començar a petonejar.

El primer diari que hem observat ha sigut EL PUNT, un diari català. Aquí en teniu el text:

EL PUNT
La visita del papa no deixa indiferent
El cardenal de Barcelona valora positivament la visita i defensa l'àmbit públic de la religió.
Els opositors a l'estada creuen que s'ha demostrat que l'Església està en una situació de “decadència”.

La visita de Benet XVI a Barcelona, les seves declaracions, el missatge que va dir que venia a donar, la celebració litúrgica i el públic que la va seguir han generat un munt de reaccions oposades, totes similars a les reaccions que ja havia provocat l'organització del viatge. A continuació, en reproduïm una de moltes:

Lluís Martínez Sistach-cardenal arquebisbe de barcelona
“La dedicació de la Sagrada Família ha estat un èxit i el papa en va tenir una molt i molt bona impressió. A ell li ha deixat un record inesborrable. Valorem molt que Benet XVI hagi estat molt sensible amb la cultura i la llengua catalana. Cada realitat és diferent i la nostra és aquesta. [...] No és possible dur la religió a l'àmbit estrictament privat, perquè la persona té una dimensió social i l'afecta sola i de manera associativa.[...] La fe té una dimensió d'estar present. Tenim una concepció de persona humana que hem d'oferir a la societat i no podem quedar-nos en la privacitat, això és el que s'entén de la visita del papa.
En unes declaracions a la ràdio sobre el fet que Rodríguez Zapatero no anés a la missa de la Sagrada Família, Martínez Sistach va dir ahir que “en absolut va en contra d'un estat laic que les autoritats vagin a actes de tipus religiós i esportiu, ja que estan al servei dels ciutadans”.
Pel que fa a l'afirmació del papa comparant el laïcisme i la secularització del país actual amb el que hi havia als anys trenta, el cardenal de Barcelona va advocar ahir per recuperar “el clima constructiu de la transició democràtica”. “Hem perdut aquest temps tan bonic que va ser la transició, constructiu i de futur”. Respecte a la polèmica aixecada pel fet que unes monges netegessin l'oli abocat pel papa a l'altar va aclarir que “per elles ha estat un goig” i va especificar que “aquesta labor la fan les dones perquè és el seu carisma”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada