dimarts, 9 de novembre del 2010

6.1

Llegint les tres notícies hi veiem moltes diferències importants. Primer parlarem del que pensem de cada notícia.
En el diari català EL PUNT, hi veiem que està a favor de la visita del papa i ho diu des d'un punt no gaire subjectiu, sense dubte és el diari amb les narracions més objectives. Principalment, ens comenta tota l'estona que la visita del Papa a Barcelona ha estat molt positiva. També hi ha una opinió d'un cardenal arquebisbe de Barcelona, una altre prova que ens demostra que aquest diari està a favor de la visita del Papa.

El diari Italià L'OSSERVATORE ROMANO, clarament està a favor de la visita. Bé, de fet, està molt més a favor del Papa que de la visita, ja que és un diari religiós, és el diari del Vaticà. Explica la notícia com si el Papa fes molt bé en venir, com si el Papa ho fes tot bé. Ho explica de la manera més subjectiva possible.

El diari espanyol LA RAZÓN, presenta la situació una mica exagerada (el títol, suposem que per cridar l'atenció) però també la presenta de manera subjectiva. I per una altre part, ens explica una mica els fets a Santiago, i només ens fa una petita referència a l'últim punt sobre la visita a la Sagrada Família. És una coincidència?

Fins aquí, la nostra reflexió sobre els punts de vista i les diferències entre informacions extretes de tres diaris.

1 comentari: